Hidraulika

Hidraulikus adapterek az egyszerűtől a bonyolult kivitelig

A bányászatban, olajfinomítókban vagy a tenger alatti hidraulikus csavarmeghúzó berendezések lehetővé teszik a csavarok extrém hidraulikus nyomás alatti megfeszítését.

Egyik hidraulikus alkatrészünkként többek között adaptereket gyártunk az egyszerűtől a bonyolult kivitelig, hüvelyeket és tengelyeket. Az adapterek biztosítják a hidraulikus csatlakozást, hidraulikus nyomást juttatva a munkaterületre, a hüvelyek pedig védik a hidraulikatömlőket a kopástól. Míg a tengelyek megkönnyítik az erőátvitelt.

Szakértelem a hidraulikus alkatrészek ideális alapanyagának választásban

Ha az extrém körülményeknek kell ellenállni, az anyagválasztás kulcsfontosságú. Mérnökeink nagy figyelmet fordítanak a precíziós hidraulikus alkatrészek megfelelő ötvözetének kiválasztására. A tökéletes acélötvözet kiválasztása biztosítja az alkatrész alacsony nyúlását és nagy szakítószilárdságát.

Szakterületünk az extrém körülményeknek ellenálló alkatrészek gyártása: magas hőmérséklet, nagy nyomás és magas korrózió. A tengeri környezetet, a sugárhajtóműveket vagy az energiatermelést például rendkívüli igénybevételnek tekintjük, ahol az alkatrészeknek deformáció nélkül kell ellenállni a felmerülő erőknek. A hidraulikus alkatrészeknek akár 1250 bar nyomást is folyamatosan ki kell bírniuk a teljes életciklusuk során, 2500 bar maximális próbaterhelés mellett, ezért elengedhetetlen, hogy ezeket az alkatrészeket ne csak pontosan gyártsák, hanem extrém körülmények között is tartósak legyenek.

Kemény acél ötvözetek szakszerű megmunkálása hidraulikus alkatrészekhez

Rutinszerűen megmunkálunk hidraulikus alkatrészeket acélötvözetek széles skálájából, beleértve az extrém keménységűeket is. Az ilyen kemény ötvözetek esetében a megmunkálás gyakran lágyított állapotban történik azon alkatrészen, amely később simítással éri el végleges formáját.

A pontos illeszkedés és alakhűség extrém igénybevétel mellett is

Tekintettel arra, hogy az alkatrészeket a hidraulikus alkalmazásokban nagyon szoros illesztéssel csatlakoznak, a pontos illeszkedés és az alakhűség kiemelkedően fontos. Ha nem gondosan megmunkálják, az ilyen precíziós fémalkatrészek deformálódhatnak.

Tengelyszerű alkatrészek esetében például kulcsfontosságú a kör alak megtartása frontális vagy axiális igénybevétel esetén is. A hosszúság, a vékonyítás és a furatok mind fontos szerepet játszanak a forma megőrzésében. Emiatt mérnökeink mindig különös figyelmet fordítanak a méretpontosság megtartására, hogy biztosítsák hidraulikus alkatrészeink tartósságát.

A Hamptons Kft. alkalmazásának előnyei

Jól bírja a mechanikai igénybevételt

Pontos illeszkedés és alakhűség

Úgy tervezték, hogy ellenálljon akár 2500 bar próbaterhelésnek is

Acélötvözetek extrém nyomáshoz

RA 1,6-0,8 tartományon belül

Felületi érdesség

Jellemzők

Kemény anyagok

Kemény anyagok

Merev, nagy teljesítményű acélötvözetek megmunkálása, amelyek ellenállnak a különböző igénybevételeknek.

Összetett geometriák

Összetett geometriák

Komplex geometriájú alkatrészek megmunkálása, esztergálása és marása is.

Felületkezelés

Felületkezelés

Nitridálás, kémiai feketítés és egyéb speciális felületkezelések elérhetőek.

Fájlformátumok

Fájlformátumok

Gyártás bármely gyakran használt CAD / STEP fájl alapján.

Termelési mennyiség

Termelési mennyiség

Általában testre szabott termékek kis volumenű gyártásban.

Maximális méretek

Maximális méretek

Az átmérő és a tömeg fordítottan arányos, a 200 kg és 1250 mm a maximum.