A Hamptons Kft. egy gazdag történelemmel rendelkező sikeres magyar CNC forgácsoló gyár, mely bizonyított teljesítő képességgel rendelkezik az ügyfelek nagy precizitású fémalkatrészeinek ellátásában.

A kezdetek

A Hamptons elődjét 1993-ban alapították, a magyarországi piacgazdaság kialakulásának idején. A 90-es évek gazdasági expanziója példátlan lehetőséget adott a cégnek a növekedésre és a termelési eszközök CNC szerszámgépekkel történő fokozatos kibővítésére. A helyszín kiválasztása tudatos döntés volt, hiszen Csepel Budapest történetileg is legfejlettebb iparterülete. Csepel a magyar nehézipar bölcsője, ahol nem csak termelés, de az azt kiegészítő tevékenységek is megtalálhatók. Az összes nagy acélszállító, logisztikai cégek, hőkezelők és vizsgálati laboratóriumok megtalálhatók egy helyen. A Hamptons Kft. fő termelési helyszíne ma is itt van.

2005-ben az eredeti cégnév Hamptons Kft.-re módosult.

Bevezetésre került az integrált termelésirányítási informatikai rendszer. Az un. Factory Master lehetővé tette a termelés precíz tervezését, ütemezést és a termelési folyamatok feletti felügyeletet az egyre komplexebb üzleti környezetben. 2018-ban a cég tulajdonjoga egy magyar-angol állampolgár kezében koncentrálódott, aki konszolidálta a cég belső folyamatait, bevezette az ISO minősítést és bővítette a nemzetközi ügyfélkört.

Hamptons – ahogy ma ismerjük

2020-ban tulajdonosváltás, un. „management buy-in” történt. A teljes tulajdon szakmai befektetői csoport kezébe került. Ezzel egy agilisabb vezetői stílus és lendület jellemezte periódus kezdődött. A Covid–19 pandémia ellenére az átállás zökkenőmentesen volt, az ügyfelek kiszolgálásának bármilyen zavara nélkül.  Az új tulajdonosok robosztus alap- és támogató folyamatokat vezettek be, megerősítették a minőségbiztosítási elkötelezettséget és időszakos kommunikációt alakítottak ki minden vevővel.

A Hamptons Kft. alapfolyamatai ma gyors reagálást tesznek lehetővé az ügyfél-megkeresésekre, illetve biztosítják a késztermékek optimális szállítási idejét.

A cég rajzok és/vagy digitális modellek alapján készíti el árajánlatait, s az ezekre érkező megrendeléseket visszaigazolja, valamint betartja a vállalt szállítási időket.

A Hamptons Kft. esztergálással és marással állít elő komplex geometriájú, szoros tűréseknek és finom felületi érdességnek megfelelő fémalkatrészeket. Több késztermék vegyi barnítással, ARCOR® bevonattal, vagy eloxálással felületkezelt. A cég legtöbb terméke két ügyfélcsoport, így a (i) hidraulikus csavarmeghúzó és (ii) szivattyú gyárak számára készül. Mindkét iparág nagy precizitást és tökéletes forgácsolást igényel, hiszen az alkatrészek extrém magas nyomáson üzemelnek (600-800 bar). Az alkatrészek tesztelése az 1250-2500 bar nyomástartományban történik.

Az ISO 9001 és 14001-es minősítések folyamatosan megújításra kerülnek. Az akvizíció óta jelentős termelőeszköz fejlesztések történtek világszínvonalú forgácsoló gépekkel.

A Hamptons 2022-ben megvásárolt meg egy kisebb CNC forgácsoló céget Veszprémben. Az új termelési helyszín szorosan együttműködik a csepeli gyárral.

 

 

A Hampton büszke beszállítója azoknak a globális vállalatoknak, amelyek kiemelkedőek a saját területükön, többek között: